User:Guym/דרך הארץ'

From ArchWiki

חמשת העקרונות הבאים מרכיבים את מה שמוכר כדרך הארץ' או פילוסופית הארץ',הם כנראה מתומצתים בצורה הטובה ביותר בראשי התיבות שאפ"א - שמור את זה פשוט, אידיוט (במקור Keep It Simple, Stupid).

פשטות

"פשטות היא התחכום האולטימטיבי" — לאונרדו דה וינצ'י

פשטות היא ללא ספק המטרה העליונה העומדת מאחורי הפיתוח של ארץ'. הפצות גנו/לינוקס רבות מגדירות עצמן כ-פשוטות. אך לפשטות עצמה פרשנויות רבות.

ארץ' לינוקס מגדירה פשטות כ-ללא תוספות בלתי נחוצות, התאמות או מורכבויות, ומספקת סטרקטורת בסיס קלת משקל דמוית יוניקס המאפשרת למשתמש האינדיבידואלי לעצב את המערכת בהתאם לצרכיו. בקצרה: גישה אלגנטית ומינימליסטית.

סטרקטורת בסיס קלת משקל הנבנת עם סטנדרטי תכנות גבוהים תטה לצריכה נמוכה יותר של משאבי מערכת. המערכת הבסיסית היא נטולת חוסר הסדר שיכול להסתיר חלקים חשובים במערכת, או ליצור את הגישה אליהם קשה או מסובכת להפליא. יש לה סט יעיל של הערות מתומצתות, קונפיגורצית קבצים נקיה שמסודרת לגישה מהירה וערכיה, בלי כלי קונפיגרוציה גרפיים מסורבלים המסתירים אפשרויות מהמשתמש. לכן מערכת ארץ' לינוקס ניתנת להגדרה עד לפרט האחרון ללא קושי.


מורכבות ללא תסביכים

ארץ' לינוקס שומרת את המורכבויות המושרשות במערכת גנו/לינוקס, תוך שמירה עליהן מאורגנות היטב ונקיות. מפתחי ומשתמשי ארץ' לינוקס מאמינים שכשמנסים להסתיר את המורכבויות של מערכת מקבלים למעשה מערכת מורכבת אף יותר, ולכן יש להימנע מכך.

נכונות הקוד עליונה לנוחות

נכונות היא בבירור תכונה נעלה. אם מערכת לא עושה את מה שהיא אמורה לעשות, אז כל דבר אחר הנוגע אליה בקושי משנה. -Bertrand Meyer

מערכת ארץ' לינוקס נותנת קדימות על פני אלגנטיות של עיצוב, כמו גם לקוד נקי, נכון, פשוט, על פני תיקון מיותר, אוטומציה או "ידידותי למשתמש המתחיל". לכן תיקוני תוכנה נשמרים למינימום מוחלט, ובאופן אידיאלי, לעולם לא מתרחשים. תכנון ויישום פשוט תמיד יהיה דרך ממשק משתמש פשוט.


פשטות של יישום, אלגנטיות של קוד ומינימליזם תמיד ישארו סדרי העדיפויות המולכים בפיתוח ארץ.


מושגים, עיצובים ופיצ'רים מיוצרים ומושמים דרך שימוש בעקרונות דרך הארץ' כמדריך, ולא דרך כניעה להשפעות חיצוניות. צוות הפיתוח עומד תקיף במחויבותו ומסירותו לפילוסופית דרך הארץ'. אם אתה חולק את החזון, אתה מוזמן ומעודד להשתמש בארץ'.

המשתמש במרכז

בעוד שהרבה הפצות גנו/לינוקס מנסות להיות יותר ידידותיות למשתמש, ארץ לינוקס תמיד ראתה, ותמיד תראה את המשתמש במרכז

ארץ' לינוקס מכילה משתמשי גנו/לינוקס מוכשרים וקולעת לטעמם על ידי נתינת שליטה מוחלטת ואחריות על המערכת.

משתמשי ארץ' לינוקס מנהלים את המערכת שלהם בצורה מלאה בעצמם. המערכת עצמה תציע מעט עזרה, חוץ מסט פשוט של כלי תחזוקה שמתוכננים להתסמך בצורה מושלמת על פקודות המשתמש. מפתחי ארץ' לא מוציאים אנרגיה בהמצאה מחדש של כלי מערכת בממשק גרפי; ארץ' מושתת על עיצוב נבון וארכיון תיעוד מצוין.

העיצוב ששם את המשתמש במרכז טומן בחובו גישת "עשה זאת בעצמך" מסוימת לשימוש בהפצת ארץ'. יותר מרדיפה אחר עזרה או בקשת יישום של פיצ'ר חדש מהמפתחים, למשתמשי ארץ' לינקוס יש נטייה לפתור את הבעיות שלהם בעצמם ולחלוק באופן נדיב את התוצאות עם הקהילה וצוות הפיתוח – פילוסופית קודם עשה, אחר כך תשאל. זה נכון במיוחד לגבי חבילות שתורמים המשתמשים הנמצאות במאגר משתמשי ארץ' (AUR) – מאגר חבילות ארץ' הרשמי שמתחזקת הקהילה.

פתיחות

פתיחות צועדת יד ביד עם פשטות, והיא גם אחד מהעקרונות המנחים את צוות הפיתוח של ארץ' לינוקס.

ארץ' לינוקס משתמשת בכלים פשוטים, שנבחרים או נבנים בקוד פתוח והמשמעויות הנלוות לכך

פתיחות מסירה את כל הגבולות בין המשתמש והמערכת, מספקת יותר שליטה ובו בעת מפשטת את תחזוקת המערכת.

הטבע הפתוח של ארץ' לינוקס טומן בחובו עקומת למידה חדה, אבל משתמש ארץ' לינוקס מנוסה נוטה למצוא דווקא מערכות סגורות אחרות נוחות פחות לשליטה.

כמו כן עקרון הפשטות מתרחב לקהילת החברים, כשמשתמשי ארץ' לינוקס פתוחים מאוד לעזרה ותרומה.

חופש

עוד עקרון מנחה של פיתוח ארץ' לינוקס הוא חופש. משתמשים לא רק יכולים לבצע את כל ההחלטות בנוגע להגדרות המערכת, אבל גם בוחרים איך המערכת שלהם תהיה.

על ידי שמירת המערכת פשוט, ארץ לינוקס מספקת את החופש להחליט כל החלטה בנוגע למערכת.

מערכת ארץ' לינוקס שזה עתה הותקנה מכילה רק רכיבי ליבה בסיסיים בלי קונפיגורציה אוטומטית מועדפת. משתמשים יכול להגדיר את המערכת שלהם לפי רצונם, מהמסוף. מההתחלה של תהליך ההתקנה, כל רכיב של המערכת הוא 100% שקוף ונגיש לגישה מהירה, הסרה או החלפה ברכיב אלטרנטיבי.

גם מספר החבילות וסקריפטי הבנייה (build scripts) הרב בהפצות ארץ' לינוקס השונות תומך בחופש הבחירה, ומציע תוכנה חופשית ובקוד פתוח עבור אלה שמעדיפים כך וכמו כן חבילות תוכנה קניינית עבור אלו המברכים פונקציונאליות על גבי אידיאולוגיה. המשתמש הוא הבוחר.

כפי שג'אד וינט, המייסד של פרוייקט ארץ' לינוקס אמר: [ארץ' לינוקס] היא מה שאתה עושה ממנה.

ראו גם

The Arch Way v2.0