Difference between revisions of "ArchWiki:About (Magyar)"

From ArchWiki
Jump to: navigation, search
m (Elgépelés javítása)
m (Alkalmazkodás az angol oldal változásaihoz (Tartalomkezelés: nem létező odalra mutató link javítása))
Line 37: Line 37:
 
===Tartalomkezelés===
 
===Tartalomkezelés===
  
A wiki karbantartói számára az egyik legnagyobb feladattá a cikkek rendszerezése és kategorizálása vált, főleg az [[ArchWiki Category Tree|Archwiki Kategória Fa]] létrehozása és fejlesztése miatt. (Hogy lásd miről is van szó, megnézheted az [[:Category:English|Angol]] változatot.)
+
A wiki karbantartói számára az egyik legnagyobb feladattá a cikkek rendszerezése és kategorizálása vált, főleg az [[Table of Contents|Kategória Fa]] létrehozása és fejlesztése miatt.
  
 
===Tartalom szerkesztése===
 
===Tartalom szerkesztése===

Revision as of 20:41, 21 January 2011

This template has only maintenance purposes. For linking to local translations please use interlanguage links, see Help:i18n#Interlanguage links.


Local languages: Català – Dansk – English – Español – Esperanto – Hrvatski – Indonesia – Italiano – Lietuviškai – Magyar – Nederlands – Norsk Bokmål – Polski – Português – Slovenský – Česky – Ελληνικά – Български – Русский – Српски – Українська – עברית – العربية – ไทย – 日本語 – 正體中文 – 简体中文 – 한국어


External languages (all articles in these languages should be moved to the external wiki): Deutsch – Français – Română – Suomi – Svenska – Tiếng Việt – Türkçe – فارسی

Template:Article summary start Template:Article summary text Template:Article summary heading Template:Article summary wiki Template:Article summary end

Az Archwiki egy közösségi dokumentációs oldal. Tartalmát a közösség tagjai készítik a közzösség többi tagja számára.

Célok

Az Archwiki elsődleges célja, hogy a legátfogóbb és legkönyebben hozzáférhető webes dokumentációt nyújtsa az Arch Linux közösség tagjai számára. Ez egy világméretű projekt, melyhez a világ minden részéről vannak hozzájárulók. Természetesen az "egyszerűséget", ami az Az Arch Módszer egy fontos eleme, ez a wiki is követi. A hozzájárulásoknak köszönhetően az Archwiki folyamatosan növekszik.

Átfogó

Az Archwiki egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minden Arch Linux-szal megvalósítható dologról tartalmazzon információt. Legyen az egy médiacenter létrehozása, vagy hálózatkezelés, bármi, ami az Arch Linux-szal kivitelezhető, az az Archwiki érdeklődési területébe tartozik.

Elérhető

Az Archwiki célja elsőre grandiózusnak tűnhet, és így megvalósításához cikkek ezreire van szükség, de ennek ellenére olyan módon kell az informcáiót közölnie, hogy az mindenki számára könnyen elérhető és érthető legyen. Ez nem egyszerű feladat, de az Arch zsenialitás és leleményesség segíthet megoldani.

Hogyan működik?

Az Archwikit számos adminisztrátor és hozzájárulók ezrei tartják karban. A felhasználók szerkesztik és rendszerezik az oldalakat, hogy az olvasók számára a legjobb Arch Linux dokumentációt nyújtsák. A cikkek nagy részét nem egy ember írja, hanem az emberek azon egyre halmozódó igényének megtestesülése, hogy a téves információkat helyesbítsék, az elavult oldalakat naprakésszé tegyék, vagy hogy tovább növeljék az Archwiki által lefedett információk halmazát.

Hogyan segíthetek?

Az Archwikit önkéntesek működtetik. A karbantartók mindig kevesen vannak, így segítségre mindig szükség van. Ha képesnek érzed magad arra, hogy wiki oldalkat szerkessz, akkor fontold meg, hogy a szabadidőd egy részét rászánd arra, hogy a közösséget segítsd!

Látogasd meg a Vegyél részt benne! oldal Wiki fejezetét, ha szeretnéd tudni, hogyan segíthetsz! Az Archwikin durván az alábbi kategórákra lehet felosztani a feladatokat:

Technikai karbantartás

Jelenleg ez jelenti a legnagyobb prolémát, ugyanis kevés a technikai karbantartónk, így ezen a téren szívesen veszünk minden hozzájárulást. Keresd fel Rasat-t vagy Dusty-t, ha adminisztrátori jogokat szeretnél, vagy javításokkal szeretnél segíteni! Grafikusok szintén az adminokat keressék!

Tartalomkezelés

A wiki karbantartói számára az egyik legnagyobb feladattá a cikkek rendszerezése és kategorizálása vált, főleg az Kategória Fa létrehozása és fejlesztése miatt.

Tartalom szerkesztése

A tartalmak szerkesztése, ellenőrzése és frissítése egy wikin állandó feladat. Ha segíteni szeretnél regisztrálj, és tegyél hozzá te is!

Tartalom létrehozása

Ha tartalmat szeretnél létrehozni keresd fel az adminok vagy rendszergazdák egyikét! Mindig tartsd a szemed előtt az Archwiki filozófiáját és gondolkozz el azon is, vajon másoknak mire lehet szüksége (nézd meg például a Kérések listáját ötletekért)! Mint már korábban említésre került, a wiki elég tág célt fogalmazott meg magának. Nézd meg Segítség kategóriát is tartalom létrehozásáról szóló cikkekért!

Ötletelés ("Brainstorming")

Ha nem vagy biztos benne, hogyan kezdj neki, vagy épp furának tartod, hogy mások munkájába belepiszkálj, akkor segíthetsz azzal is, ha megosztod másokkal ötleteidet. Javaslatokat tehetsz az Arch Linux Fórum Forum & Wiki discussion szekciójában.

Kapcsolat

Nézd meg a Kontaktok listáját az Archwiki koordinátorainak listájáért.

Köszönet

  • A tárhely nagylelkű felajánlója az Arch Linux csapat