Diablo II (Български)

From ArchWiki
Jump to navigation Jump to search

Tango-view-refresh-red.pngThis article or section is out of date.Tango-view-refresh-red.png

Reason: Може да съдържа не актуаклна информация. (Discuss in Talk:Diablo II (Български)#)

Инсталиране на Diablo II под Archlinux

Тази страница обяснява как да инсталирате Diablo II под Arch. Работи с най-новата версия 1.13c. Аз използвах драйвъра xf86-ati-radeon.

Инсталация

Стъпка 1

Инсталирайте wine:

# pacman -S wine

Стъпка 2

Свалете инсталационните файлове на Diablo II и Diablo II Lord of Destruction от battle.net. Лично аз ги свалих през Windows и ги преместих с флашка, но може да пуснете downloader-а директно през Arch. Ще бъдат създадени 2 папки: D2-1.12A-enUS и D2LOD-12.12A-enUS (locale може да бъде различен от enUS).

След това, влезте в първата папка и въведете:

$ wine Installer.exe

Въведете лицензния код, който можете да намерите от акаунта ви в battle.net и инсталирайте. След като се инсталира, влезте във втората папка и въдете същата команда. След като и то се инсталира, свалете пач 1.13c от интернет, понеже updater-а не работи под Linux. Името на файла е LODPatch_113c.exe. След това въведете:

$ wine LODPatch_113c.exe

Стъпка 3

Сега е нужно да нагласите графиката. Отидете в ~/.wine/drive_c/Program Files/Diablo II (или където сте инсталирали) и въведете:

$ wine D2VidTst.exe

Цъкнете върху Run Test. След теста, изберете една от опциите. Аз лично предпочитам 2D дори и на Windows, понеже почти нинкакви модерни видео карти не поддържат Glider. Разбира се, можете да пробвате 3D и да видите дали ви работи нормално.

Стъпка 4

$ winecfg

Добавете Game.exe и проверете дали ползва ALSA под sound и че се емулира под Windows XP. Аз не трябваше да сменям настройките по подразбиране.

Игра

Можете да създадете десктоп икона към Game.exe. Иначе пуснете играта така:

$ wine ~/.wine/drive_c/Program Files/Diablo II/Game.exe