Frequently asked questions (Dansk)

From ArchWiki
Revision as of 22:25, 8 November 2007 by Jan-portugal (talk | contribs)
Jump to: navigation, search

Template:I18n links start Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n entry Template:I18n links end

Udover de herunder dækkede spørgsmål finder kan du finde svar på flg. sider:
The Arch Way (Dansk) der fortæller om baggrunden og fillosofien bag Arch Linux
ArchLinux der i korte træk beskriver Arch Linux
Devland der siger lidt om, hvordan Arch Linux udvikles.

Generelt

Jeg er total Linux-nybegynder. Skal jeg bruge Arch?

Der har været megen debat om netop dette emne. Arch er rettet mod mere erfarne Linux-brugere, men mange føler, at Arch er et godt sted at begynde. Hvis du er begynder og ønsker at bruge Arch, er du hermed advaret - du MÅ være villig til at lære. Før du stiller spørgsmål, bør du selv søge efter svar ved at 'google', søge på wikien og i forum (og læse tidligere FAQ). Hvis du gør det, skal det nok gå. Vid også, at mange mennesker gider ikke svare på de samme basale spørgsmål igen og igen, så det er det miljø, du udsætter dig selv for. Der er en årsag til, at alt dette blev oprettet/gjort tilgængeligt for dig. Du kan begynde med at læse begynder-guiden, som indtil videre kun er på engelsk.

Hvornår kommer der en ny udgave?

Arch Linux udkommer ikke med specifikke intervaller. Normalt kommer der kun en ny udgave, hvis der er lavet en større ændring i installationsprogrammet, eller hvis noget er sket, der gør det vanskeligt at opdatere fra en tidligere udgave ved at køre en 'pacman -Syu'.

Nye udgivelser er ikke særligt vigtige i Arch, da den løbende opdatering gør nye udgivelser forældede, så snart en pakke er opdateret. Hvis du vil have den sidste nye udgave af Arch Linux, er det ikke nødvendigt at geninstallere. Du kører simpelthen kommandoen 'pacman -Syu', og dit system bliver identisk med det, du ville få ud af en helt ny installation.

Af den samme grund er nye udgaver af Arch Linux typisk ikke fulde af nye og spændende ting. Alt 'nyt og spændende' udgives efterhånden som pakkerne opdateres, og kan hentes øjeblikkeligt med 'pacman -Syu'.

Arch har brug for mere/mindre omtale (f.eks. reklamer)

Arch får masser af omtale, som det er. Målet er ikke, at Arch Linux skal være stor. Målet er, at det skal være veludført. Lad det vokse naturligt. At prøve på at få det til at 'blive stort i en fart' vil kun give problemer.

Man skal dog heller ikke begrænse den naturlige vækst. Flere brugere betyder, at flere udviklere arbejder på Arch Linux. Dette kan så forårsage nogle organisatoriske spørgsmål i 'toppen', men det tager vi fat på, når den tid kommer.

Arch har brug for mere dokumentation

Det er i grunden rigtigt, så det står dig frit for at bidrage. Dokumentation kommer ikke af ingenting. Efter at have søgt i fora og Wiki, og du ikke kan finde, det dokumentation du har brug for, så prøv at oprette det. Start en side i wikien, og lav en tråd om det i forum. Der er højst sandsynligt folk med erfaring på det område, eller i det mindste nogle, der er villige til at hjælpe. Hvis der ikke er nogen, så mist ikke modet. Når du er færdig med din dokumentation, er der sikkert andre, der opfatter det som en utrolig værdifuld ressource. Der er altid brug for dokumentation - bidrag til wikien.

page under translation