Difference between revisions of "MYTHTV UNDERTHESTAIRS (Dansk)"

From ArchWiki
Jump to: navigation, search
(Forberedelser)
(Installation af MythTV)
Line 91: Line 91:
  
 
==Installation af MythTV==
 
==Installation af MythTV==
 +
Den generelle installation af MythTV, er beskrevet under Installationssiden, men da dette er en "Under trappen" løsning - er der nogle enkelte ting der skal tilpasses generelt imellem Frontends/backends.
 +
For det første skal vi have installeret MythTV (samme version) på alle frontends - det samme skal NFS - således at vi kan mounte de forskellige biblioteker shared fra Backend serveren:

Revision as of 06:15, 6 April 2009

Introduktion

MythTV er en samlet applikation, designet til levere fantastiske multimedie oplevelser. Det leverer PVR-funktionen(Personal Video Recorder) til en linux baseret PC og supporterer også andre medietyper - såsom Xbox, IPhone og Windowsmobile. Kombineret med en stille Computer(Støjsvag) og et ordentligt TV - giver det et fantastisk alternativ til en hjemmebiograf.


Denne artikel foreskriver at man har leget med MythTV et stykke tid og forstår de muligheder og løsninger der kan være til de enkelte setup's mm.

Strukturen

MythTV systemet er delt op i 2dele - 1 backend og frontend, hvor hver komponent har sine egne funktioner:

mythbackend

 • Planlæg og optager TV, samt afspille LiveTV
 • Streame video data til frontends
 • Markerer reklamepause
 • Transcode videor fra det ene format til et andet

mythfrontend

 • leverer en flot GUI
 • Afspiller optaget indhold
 • Leverer et interface til at planlægge optagelser

Frontend og Backend kan både være på seperate maskiner i et netværk, men der kan også være flere frontends på samme system. Arkitekturen tillader nemlig en central distribuering af medier der kan nå alle steder et netværk også kan. Det er et usædvanligt flexibelt system, som også muliggør meget små strømbesparende maskiner som de perfekte frontends.

Under Trappen Løsningen

Som "Undertrappen" løsningen menes der, at vores Backend bliver gemt væk "under Trappen", imens den leverer fuldt funktionsdygtigt TV/medie til hele huset. Dette skal forståes således at backend maskinen kører konstant og styrer alle optagelser,trancodninger, reklamemærkning mm, og selve frontends kobler op til Backenden og henter diverse data mm. For at forklare vores setup lidt nemmere er der et overblik her:

  Netværk range: 10.0.0.0/24 
  dhcp range:  10.0.0.50 - 10.0.0.100
  Masterbackend IP: 10.0.0.10
  Gateway:     10.0.0.1
 

Forberedelser

For opbevaring af Musik,TV,film mm på tværs af netværket, skal man beslutte hvor man vil ligge disse data. Jeg har valgt at oprette et bibliotek /storage - hvorefter jeg kan mounte diverse diske i dette bibliotek og dermed undgå min / bliver fyldt pga musik film mm.

  mkdir -p /storage/music
  mkdir -p /storage/movies
  mkdir -p /storage/records
  mkdir -p /storage/pictures
 

For at kunne installere og udvide ens system med de detaljer omkring musik,film mm på tværs af hele netværket - starter man med at installere NFS, som vil dele (kun linuxmaskiner) netværksdrev.

 # pacman -S nfs-common
 

Man skal nu vælge om man vil lade MythTV køre som root eller som seperat bruger - hvor jeg har valgt en seperat bruger for at adskille det lidt.Men for at sikre systemet har jeg valgt en specifik bruger - nemlig myth

  # adduser myth
 

Derefter chown'er vi bibliotekerne vi har oprettet og gør klar til brug af disse.

  # chown -R myth /storage
  # chmod -R 777 /storage
 

Nu skal filerne så exporteres via netværket, og dette sættes op i filen /etc/export.conf - ved at tiolføje dette i filen:

  ###################################################
  # My shared discs for use in my MythTV system
  ###################################################
  /storage/movies     10.0.0.1/24(rw,sync,subtree_check)
  /storage/music     10.0.0.1/24(rw,sync,subtree_check)
  /storage/pictures    10.0.0.1/24(rw,sync,subtree_check)
  /storage/records    10.0.0.1/24(rw,sync,subtree_check)
 

dette betyder at klienter indenfor det defineret subnet - kan mounte disse drev. Man skal også lige huske at ændre en linie i /etc/conf.d/nfs

  STATD_OPTS="—no-notify"
 

Og tilsidst skal man sikre sig at diverse host må connecte til masterbackend og adgang er muligt. Dette gøres ved at tilføje regler i /etc/hosts.allow:

  sshd: ALL
  nfsd: ALL
  portmap: ALL
  mountd: ALL
  statd: ALL
  rquotad: ALL
  lockd: ALL
  mysqld: ALL
 

Her kan man også se, adgang til MySQL er tilladt samt SSH(for adgang via konsol) Hermed er vores share så opsat på vores CORE-server(Som jeg kalder min Backend).


Da denne er vigtig for at vi kan rippe DVD mm fra vores Frontends, da vores bruger(myth) skal have adgang til denne. Jeg roede længe med at jeg ikke kunne få adgang til denne og kunne ikke få lov til at rippe DVD'er og musik. Derfor fandt jeg ud af denne løsning. Istedet for at skulle starte mtd(som mythtranscode hedder) som almindelig rootdaemon, skal den opstartes som vores bruger. Derfor har jeg indsat denne linie i /etc/rc.local:

  su myth -c 'mtd -d'
 

Nu skal resten af installationen foregå ligesom ved almindelig installation af backendserver som beskrevet her: (Dansk) http://wiki.archlinux.org/index.php/MYTHTV_HOWTO_(Dansk)

Installation af MythTV

Den generelle installation af MythTV, er beskrevet under Installationssiden, men da dette er en "Under trappen" løsning - er der nogle enkelte ting der skal tilpasses generelt imellem Frontends/backends. For det første skal vi have installeret MythTV (samme version) på alle frontends - det samme skal NFS - således at vi kan mounte de forskellige biblioteker shared fra Backend serveren: