Talk:Acer Aspire One

From ArchWiki
Revision as of 12:59, 4 December 2008 by Romen (Talk | contribs) (Xorg 1.5 + hotplugging + gnome)

Jump to: navigation, search

There are 2 models of the Aspire One, this is mentioned at top.

The article then goes on to write as if they both use faulty media that will die if you write to it. This is a CONCERN, yes, but recent discussions surrounding the media used for the non-hd model indicate that this may in fact be more FUD than truth.

The article should give the person installing on an Aspire One _understanding_ of their media, and allow them to make choices; not _assume_ the person wants to set up an exact duplicate of an Ubuntu system.

I may rewrite sections of this later, right now, I am thinking perhaps I'm overreacting. I'll come back to this later and review.

(Also, the 'xorg.conf' posted as the original does NOT match my copy. Some keyboard tweaks based on the fact that I'm in Finland. (Which, surprizingly enough, the initial install had in the xorg.conf but NOT in the loaded software - no .fi locales at all beyond that (: ) Lastebil 16:03, 20 August 2008 (EDT)

Xorg 1.5 + hotplugging + gnome

Hi, before answering to read Wiki and Forum please read on :)

Well, I've followed any possible post or wiki entry, but still have got some problem:

I'm Italian, so my keyboard. The xorg.conf for 1.5 posted 2 days ago is wonderful and works like a charm, but still it doesn't solve the real problem which is letting Xorg manage the input devices with evdev, without disabling the new hotplugging features, or forcing to use the x11 xkb module for keyboards.

If I enable the option "AutoAddDevices", letting hal policy to set "evdev" as driver, then setting via hal the properties {input.xkb.model=evdev, input.xkb.layout=it, input.xkb.variant=nodeadkeys}, then setting Gnome Keyboard disposition as "Italian no dead keys" "Managed by Evdev", all my keyboard keys get working correctly....but the "Up arrow" key and the "Print screen" key.

In fact when I press "Print screen" nothing happens, when I press "Up", quite randomly Gnome receive only "Up", only "Print Screen" or both. The strange thing is that in some circumstances, as when "browsing" trough the Gnome Menu (the one with the foot icon), the "Up" key works as the "Up" key, without asking for a Screenshot. So I tried disabling the "Allow windows to manage keyboard disposition indipendently" (I'm translating from italian) check, and to restart the whole X server. But still I experience this problem.

Is anyone succesfully trying to use the new hotplugging feature with keymap different from "us"?

Romen 07:59, 4 December 2008 (EST)