Difference between revisions of "Talk:Broadcom wireless"

From ArchWiki
Jump to: navigation, search
(Problem with bcm43xx: re)
(16 intermediate revisions by 8 users not shown)
Line 1: Line 1:
What about regdom setting? I'm in EU, but iwlist only sees 11 channels...
+
== b44 not load ==
Tried crda, but it says:
+
I have the same configuration mentioned in the instructions. Dell Inspiron with BCM4401 and BCM4328 cards.
$ /etc/rc.d/wireless-regdom start
+
:: Setting wireless regulatory domain:HU                      [BUSY]
+
command failed: Operation not supported (-95)                [FAIL]
+
  
----
+
I still can not get these two cards to work together.
The section 'Troubleshooting' is more or less a copy of what is mentioned on the udev-page. IMHO we should not copy, but link to that page. In this prticular case there is more information on the udev-page, so the instructions on this page might be out of date...
+
  
 +
I have configured my machine just like the method stated but my ethernet card (b44) will not load.
  
 +
Is there something else that could cause a conflict between multiple Broadcom modules?
  
 +
== Device not showing up ==
 +
Hi, I'm new to editing wiki sites. So I don't really know if there's a convention about how people are going to interact when editing others pages. I added a sentence under the section "Device not showing up" that for me it worked only if i removed the exclamation mark before lib80211. I guess I should have posted something here first. I'm sorry if I have violated the process in anyway and you are free to remove it. But I leave it there so that you can decide if it fits in the page or not. Sorry for any trouble this might have caused.
 +
<br>-- [[User:Mabac|Mabac]] ([[User_talk:Mabac|talk]]) 15 December 2010
  
----
+
== broadcom-wl work well ==
I have the same configuration mentioned in the instructions. Dell Inspiron with BCM4401 and BCM4328 cards.
+
I'm running a new dv7-7000 with a Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01). I could not get this to work with the kernel drivers.  The signal was so weak it wouldn't obtain an IP address from DHCP, even right next to the AP. Using broadcom-wl did the trick and things are working great.--[[User:Skarphace|Skarphace]] ([[User talk:Skarphace|talk]]) 05:16, 21 July 2012 (UTC)
  
I still can not get these two cards to work together.
+
== Problem with bcm43xx ==
  
I have configured my machine just like the method stated but my ethernet card (b44) will not load.
+
there is a common problem with some cards managed with the b43 driver, it gets disconnected randomly, with an error in dmesg saying:
 +
kernel: No probe response from AP <addr> after 500ms, disconnecting.
 +
but some googlin' gives the solution, i guess it should be included here as an advice:
 +
type the folowing in a shell:
 +
sudo touch /etc/modprobe.d/b43.conf
 +
echo "options b43 pio=1 qos=0" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/b43.conf
 +
-- [[User:Alvaro Martinez|Alvaro Martinez]] ([[User talk:Alvaro Martinez|talk]]) 05:24, 30 May 2013 (UTC)
 +
:We don't like putting {{ic|echo}}, {{ic|cat}}, etc. in instructions, so if someone does decide that this should be in the main article, make it look similar to this:
  
Is there something else that could cause a conflict between multiple Broadcom modules?
+
:Add the file below:
----
+
{{hc|/etc/modprobe.d/b43.conf|<nowiki>
any thoughts on where the new [brcm80211 http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/brcm80211] driver fits in, and howto use it with arch linux?
+
options b43 pio=1 qos=0
 +
</nowiki>}}
 +
:-- [[User:Jstjohn|Jstjohn]] ([[User talk:Jstjohn|talk]]) 10:41, 30 May 2013 (UTC)

Revision as of 10:41, 30 May 2013

b44 not load

I have the same configuration mentioned in the instructions. Dell Inspiron with BCM4401 and BCM4328 cards.

I still can not get these two cards to work together.

I have configured my machine just like the method stated but my ethernet card (b44) will not load.

Is there something else that could cause a conflict between multiple Broadcom modules?

Device not showing up

Hi, I'm new to editing wiki sites. So I don't really know if there's a convention about how people are going to interact when editing others pages. I added a sentence under the section "Device not showing up" that for me it worked only if i removed the exclamation mark before lib80211. I guess I should have posted something here first. I'm sorry if I have violated the process in anyway and you are free to remove it. But I leave it there so that you can decide if it fits in the page or not. Sorry for any trouble this might have caused.
-- Mabac (talk) 15 December 2010

broadcom-wl work well

I'm running a new dv7-7000 with a Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01). I could not get this to work with the kernel drivers. The signal was so weak it wouldn't obtain an IP address from DHCP, even right next to the AP. Using broadcom-wl did the trick and things are working great.--Skarphace (talk) 05:16, 21 July 2012 (UTC)

Problem with bcm43xx

there is a common problem with some cards managed with the b43 driver, it gets disconnected randomly, with an error in dmesg saying:

kernel: No probe response from AP <addr> after 500ms, disconnecting.

but some googlin' gives the solution, i guess it should be included here as an advice: type the folowing in a shell:

sudo touch /etc/modprobe.d/b43.conf
echo "options b43 pio=1 qos=0" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/b43.conf

-- Alvaro Martinez (talk) 05:24, 30 May 2013 (UTC)

We don't like putting echo, cat, etc. in instructions, so if someone does decide that this should be in the main article, make it look similar to this:
Add the file below:
/etc/modprobe.d/b43.conf
options b43 pio=1 qos=0
-- Jstjohn (talk) 10:41, 30 May 2013 (UTC)