Difference between revisions of "Talk:Broadcom wireless"

From ArchWiki
Jump to: navigation, search
(Remove closed discussions.)
(Problem with bcm43xx: re)
(5 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 7: Line 7:
  
 
Is there something else that could cause a conflict between multiple Broadcom modules?
 
Is there something else that could cause a conflict between multiple Broadcom modules?
 
== new brcm80211 driver ==
 
any thoughts on where the new [http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/brcm80211 brcm80211] driver fits in, and howto use it with arch linux?
 
:: I have an update here, I have [http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/brcm80211 brcm80211] working with my 14e4:4353 "Broadcom Corporation Device 4353 (rev 01)" wireless adapter in my [https://wiki.archlinux.org/index.php?title=Alienware_M11x alienware M11x], using arch + [https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=41472 compat-wireless-patched]. --[[User:Fnord0|Fnord0]] 13:32, 29 November 2010 (EST)
 
cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
 
cfg80211: World regulatory domain updated:
 
cfg80211:    (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
 
cfg80211:    (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
cfg80211:    (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
cfg80211:    (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
cfg80211:    (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
cfg80211:    (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
brcm80211 0000:08:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
 
brcm80211 0000:08:00.0: setting latency timer to 64
 
wlc_bmac_attach:: deviceid 0x4353 nbands 2 board 0xe macaddr: c4:17:xx:xx:xx:xx
 
ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
 
wl_set_hint: Sending country code US to MAC80211
 
wl0: Broadcom BCM43xx 802.11 MAC80211 Driver  (1.82.8.0) (Compiled at 15:30:26 on Nov 27 2010)
 
cfg80211: Calling CRDA for country: US
 
cfg80211: Regulatory domain changed to country: US
 
cfg80211:    (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
 
cfg80211:    (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
 
cfg80211:    (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 1700 mBm)
 
cfg80211:    (5250000 KHz - 5330000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
cfg80211:    (5490000 KHz - 5600000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
cfg80211:    (5650000 KHz - 5710000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
 
cfg80211:    (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 3000 mBm)
 
  
 
== Device not showing up ==
 
== Device not showing up ==
 
Hi, I'm new to editing wiki sites. So I don't really know if there's a convention about how people are going to interact when editing others pages. I added a sentence under the section "Device not showing up" that for me it worked only if i removed the exclamation mark before lib80211. I guess I should have posted something here first. I'm sorry if I have violated the process in anyway and you are free to remove it. But I leave it there so that you can decide if it fits in the page or not. Sorry for any trouble this might have caused.
 
Hi, I'm new to editing wiki sites. So I don't really know if there's a convention about how people are going to interact when editing others pages. I added a sentence under the section "Device not showing up" that for me it worked only if i removed the exclamation mark before lib80211. I guess I should have posted something here first. I'm sorry if I have violated the process in anyway and you are free to remove it. But I leave it there so that you can decide if it fits in the page or not. Sorry for any trouble this might have caused.
 +
<br>-- [[User:Mabac|Mabac]] ([[User_talk:Mabac|talk]]) 15 December 2010
  
 
== broadcom-wl work well ==
 
== broadcom-wl work well ==
 
I'm running a new dv7-7000 with a Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01). I could not get this to work with the kernel drivers.  The signal was so weak it wouldn't obtain an IP address from DHCP, even right next to the AP.  Using broadcom-wl did the trick and things are working great.--[[User:Skarphace|Skarphace]] ([[User talk:Skarphace|talk]]) 05:16, 21 July 2012 (UTC)
 
I'm running a new dv7-7000 with a Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01). I could not get this to work with the kernel drivers.  The signal was so weak it wouldn't obtain an IP address from DHCP, even right next to the AP.  Using broadcom-wl did the trick and things are working great.--[[User:Skarphace|Skarphace]] ([[User talk:Skarphace|talk]]) 05:16, 21 July 2012 (UTC)
 +
 +
== Problem with bcm43xx ==
 +
 +
there is a common problem with some cards managed with the b43 driver, it gets disconnected randomly, with an error in dmesg saying:
 +
kernel: No probe response from AP <addr> after 500ms, disconnecting.
 +
but some googlin' gives the solution, i guess it should be included here as an advice:
 +
type the folowing in a shell:
 +
sudo touch /etc/modprobe.d/b43.conf
 +
echo "options b43 pio=1 qos=0" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/b43.conf
 +
-- [[User:Alvaro Martinez|Alvaro Martinez]] ([[User talk:Alvaro Martinez|talk]]) 05:24, 30 May 2013 (UTC)
 +
:We don't like putting {{ic|echo}}, {{ic|cat}}, etc. in instructions, so if someone does decide that this should be in the main article, make it look similar to this:
 +
 +
:Add the file below:
 +
{{hc|/etc/modprobe.d/b43.conf|<nowiki>
 +
options b43 pio=1 qos=0
 +
</nowiki>}}
 +
:-- [[User:Jstjohn|Jstjohn]] ([[User talk:Jstjohn|talk]]) 10:41, 30 May 2013 (UTC)

Revision as of 10:41, 30 May 2013

b44 not load

I have the same configuration mentioned in the instructions. Dell Inspiron with BCM4401 and BCM4328 cards.

I still can not get these two cards to work together.

I have configured my machine just like the method stated but my ethernet card (b44) will not load.

Is there something else that could cause a conflict between multiple Broadcom modules?

Device not showing up

Hi, I'm new to editing wiki sites. So I don't really know if there's a convention about how people are going to interact when editing others pages. I added a sentence under the section "Device not showing up" that for me it worked only if i removed the exclamation mark before lib80211. I guess I should have posted something here first. I'm sorry if I have violated the process in anyway and you are free to remove it. But I leave it there so that you can decide if it fits in the page or not. Sorry for any trouble this might have caused.
-- Mabac (talk) 15 December 2010

broadcom-wl work well

I'm running a new dv7-7000 with a Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01). I could not get this to work with the kernel drivers. The signal was so weak it wouldn't obtain an IP address from DHCP, even right next to the AP. Using broadcom-wl did the trick and things are working great.--Skarphace (talk) 05:16, 21 July 2012 (UTC)

Problem with bcm43xx

there is a common problem with some cards managed with the b43 driver, it gets disconnected randomly, with an error in dmesg saying:

kernel: No probe response from AP <addr> after 500ms, disconnecting.

but some googlin' gives the solution, i guess it should be included here as an advice: type the folowing in a shell:

sudo touch /etc/modprobe.d/b43.conf
echo "options b43 pio=1 qos=0" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/b43.conf

-- Alvaro Martinez (talk) 05:24, 30 May 2013 (UTC)

We don't like putting echo, cat, etc. in instructions, so if someone does decide that this should be in the main article, make it look similar to this:
Add the file below:
/etc/modprobe.d/b43.conf
options b43 pio=1 qos=0
-- Jstjohn (talk) 10:41, 30 May 2013 (UTC)