Difference between revisions of "Talk:Libvirt"

From ArchWiki
Jump to: navigation, search
Line 10: Line 10:
 
</nowiki></pre>
 
</nowiki></pre>
 
--[[User:En0|En0]] ([[User talk:En0|talk]]) 14:35, 10 December 2012 (UTC)
 
--[[User:En0|En0]] ([[User talk:En0|talk]]) 14:35, 10 December 2012 (UTC)
 +
 +
----
 +
virt-manager-0.9.4-4 python scripts don't seem to be working. I have been testing them all day.. Including but not limited to a full clean reinstall of Arch 4 times.. I have been getting the error: Building default storage pool failed error. So as a work around I used is below.. This is after the directories are created and root has access to them.
 +
<pre><nowiki>
 +
 +
# virsh
 +
# pool-destroy default
 +
# pool-undefine default
 +
# pool-define-as --name default --type dir --target /path/to/default/directory
 +
# pool-autostart default
 +
# pool-build default
 +
# pool-start default
 +
# pool-destroy local
 +
# pool-undefine local
 +
# pool-define-as --name local-iso --type dir --target /path/to/default/local-iso/directory
 +
# pool-autostart local-iso
 +
# pool-build local-iso
 +
# pool-start local-iso
 +
# quit
 +
 +
$ virt-manager
 +
</nowiki></pre>
 +
--[[User:Rxdarkdawg10|Rxdarkdawg10]] ([[User talk:Rxdarkdawg10|talk]]) 21:17, 30 January 2013 (MST)

Revision as of 04:18, 31 January 2013

What is the reasoning behind disabling xen integration? I'm tempted to open a bug for the missing xen integration, but I assume there is a reason it is excluded. TripleSpeeder (talk) 14:43, 27 November 2012 (UTC)


libvirt-guests does not work with systemd. At least not without modification to the scripts. To enable a guest to auto-start you can either check the "autostart" box in virt-manager, enable autostart through virsh or you can manually create a symlink in the libvirt auto-start directory.

To automatically start a guest named www that runs in qemu

ln -s /etc/libvirt/qemu/www.xml /etc/libvirt/qemu/autostart/www.xml

--En0 (talk) 14:35, 10 December 2012 (UTC)


virt-manager-0.9.4-4 python scripts don't seem to be working. I have been testing them all day.. Including but not limited to a full clean reinstall of Arch 4 times.. I have been getting the error: Building default storage pool failed error. So as a work around I used is below.. This is after the directories are created and root has access to them.


# virsh
# pool-destroy default
# pool-undefine default
# pool-define-as --name default --type dir --target /path/to/default/directory 
# pool-autostart default
# pool-build default
# pool-start default
# pool-destroy local
# pool-undefine local
# pool-define-as --name local-iso --type dir --target /path/to/default/local-iso/directory
# pool-autostart local-iso
# pool-build local-iso
# pool-start local-iso
# quit

$ virt-manager

--Rxdarkdawg10 (talk) 21:17, 30 January 2013 (MST)