Difference between revisions of "Talk:PulseAudio"

From ArchWiki
Jump to: navigation, search
(VirtualBox + ALSA + PulseAudio = All Looks Good But No Audible Sound: new section)
m (VirtualBox + ALSA + PulseAudio = All Looks Good But No Audible Sound: Tidy up grammar.)
Line 28: Line 28:
 
== VirtualBox + ALSA + PulseAudio = All Looks Good But No Audible Sound ==
 
== VirtualBox + ALSA + PulseAudio = All Looks Good But No Audible Sound ==
  
Not sure if this should be added to the page, but I encountered the following bug under similar conditions to the filer (with the exception of using KDE 4 rather than GNOME 3, however this doesn't make a difference in this particular case):
+
Not sure if this should be added to the page, but I encountered the following bug under similar conditions to the filer (with the exception of using KDE 4 rather than GNOME 3, however that doesn't make a difference in this particular case):
  
 
[https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=54673 FreeDesktop Bug 54673 - master volume at zero and muted when pulseaudio starts]
 
[https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=54673 FreeDesktop Bug 54673 - master volume at zero and muted when pulseaudio starts]
  
The same longer-term workaround as listed in the bug report appear to be working for me so far (following the [[PulseAudio#Muted_audio_device|Muted audio device]] instructions on the page and then adjusting the "Master" channel volume worked for me to immediately recover the volume, but it appears it won't stay that way across sessions as per bug report).
+
The same longer-term workaround as listed in the bug report appears to be working for me so far (following the [[PulseAudio#Muted_audio_device|Muted audio device]] instructions on the page and then adjusting the "Master" channel volume worked for me to immediately recover the volume, but it seems it won't stay that way across sessions as per bug report).
  
 
The report itself - filed in September 2012 - ends with a patch proposal, however it isn't clear what the status of same is at this writing. [[User:Aexoxea|aexoxea]] ([[User_talk:Aexoxea|talk]]) 09:24, 2 December 2012 (UTC)
 
The report itself - filed in September 2012 - ends with a patch proposal, however it isn't clear what the status of same is at this writing. [[User:Aexoxea|aexoxea]] ([[User_talk:Aexoxea|talk]]) 09:24, 2 December 2012 (UTC)

Revision as of 11:07, 2 December 2012

Configuration of the PulseAudio ALSA plugin

Can anybody give an example where to use the pcm.pulse setting? --BertiBoeller 12:33, 17 October 2009 (EDT)

Realtime scheduling

Should user be in group pulse-access as well to be able to use rt scheduling? - Xabre 18:33 CET September 5, 2010

Dbus before pulseaudio?

Is there a reason to start dbus before pulseaudio anymore? Shouldn't it be removed from the Running section? --Duckgrindrr 18:25, 7 July 2011 (EDT)

Flash Player

I think the lib32-* libraries are no longer needed since flashplugin11 is a native x86_64 version.

Users in audio group

There is a note in the Installation section saying that PA wiki recommends that users should not be part of the "audio" group.

But in fact PA wiki says that if the files permissions in /dev/snd/ don't contain a plus character in the end (this is the case on my laptop, so I assume this is the case on Arch more generally), users must be part of the "audio" group.

So, is this note really relevant? --Ianux (talk) 16:21, 17 June 2012 (UTC)

JACK

In the JACK Page there is this link to here, where "Pulse through Jack" should be explained, but i couldn't find. My system works along this Tip: http://www.pclinuxos.com/forum/index.php?topic=75147.0 Should we add this Topic to PulseAudi-Page? --Lemondreas (talk) 05:36, 13 November 2012 (UTC)

VirtualBox + ALSA + PulseAudio = All Looks Good But No Audible Sound

Not sure if this should be added to the page, but I encountered the following bug under similar conditions to the filer (with the exception of using KDE 4 rather than GNOME 3, however that doesn't make a difference in this particular case):

FreeDesktop Bug 54673 - master volume at zero and muted when pulseaudio starts

The same longer-term workaround as listed in the bug report appears to be working for me so far (following the Muted audio device instructions on the page and then adjusting the "Master" channel volume worked for me to immediately recover the volume, but it seems it won't stay that way across sessions as per bug report).

The report itself - filed in September 2012 - ends with a patch proposal, however it isn't clear what the status of same is at this writing. aexoxea (talk) 09:24, 2 December 2012 (UTC)