Difference between revisions of "Talk:VMware"

From ArchWiki
Jump to: navigation, search
(Broken on Linux 3.11-1: - response)
m (GUI doesn't show after upgrade)
 
(38 intermediate revisions by 15 users not shown)
Line 1: Line 1:
== DKMS ==
+
== GUI doesn't show after upgrade ==
Is the section about using DKMS to compile the kernel modules still valid? There is [https://www.archlinux.org/packages/community/i686/open-vm-tools-dkms/ open-vm-tools-dkms] in the community repository which seems to be the same thing. I don't know how to use DKMS yet so it would be nice if someone with experience on using DKMS could update the corresponding section. --[[User:BertiBoeller|BertiBoeller]] ([[User talk:BertiBoeller|talk]]) 11:33, 2 October 2012 (UTC)
+
  
== Instability ==
+
I just wanted to record that the workaround listed here (export LD_LIBRARY_PATH...) does actually resolve the problem for Workstation 11.1.3 (I'm running on a 4.4.1 Kernel)
  
Anyone else experienced random kernel crashes when shutting down a VM? The stack trace always mentions XFS(which I use), but is never consistent. I'm on 9.0.0. Going to try upgrading to 9.0.1 to see if that helps it. --[[User:Earlz|Earlz]] ([[User talk:Earlz|talk]]) 23:03, 26 December 2012 (UTC)
+
I agree that the solution is not easily confirmed (I've read /usr/bin/vmware and there's nothing obvious why LD_LIBRARY_PATH is required) - but that's probably an issue to be taken to VMware, rather than reported in depth here.
:So did it? --[[User:Det|Det]] ([[User talk:Det|talk]]) 14:18, 26 February 2013 (UTC)
+
  
== Broken on Linux 3.11-1 ==
+
This workaround is not easily found on the rest of the internet and I have been struggling to get this working for a while (on & off..), so it is definitely a good idea to keep this section here.
  
I get compiler errors when compiling the kernel modules. This appears to be the fix: http://mysticalzero.blogspot.dk/2013/07/vmblock-patch-for-linux-311-rc1-vmware.html --[[User:Earlz|Earlz]] ([[User talk:Earlz|talk]]) 14:15, 25 September 2013 (UTC)
+
[[User:RuneArch|RuneArch]] ([[User talk:RuneArch|talk]]) 09:15, 18 February 2016 (UTC)
  
:Hi Earlz - Please file a bug report at https://bugs.archlinux.org/ - this way the developers will be able to respond quickly. [[User:DarkCerberus|'''<span style="color:black;font-family:Tempus Sans ITC;">Dark</span>''']][[User Talk:DarkCerberus|'''<span style="color:black;font-family:Tempus Sans ITC;">Cerberus</span>''']] 16:10, 25 September 2013 (UTC)
+
 
 +
Hi, I have this same issue with vmware where the GUI won't show, but If I try the trick in this section of the wiki, it tells me modules have to rebuild, but nothing happens after https://wiki.archlinux.org/index.php/VMware#GUI_doesn.27t_show_after_upgrade. I still get this output: http://slexy.org/view/s2lgjglqrN
 +
 
 +
[[User:Professorkaos64|Professorkaos64]] ([[User talk:Professorkaos64|talk]]) 20:56, 5 July 2016 (UTC)

Latest revision as of 20:56, 5 July 2016

GUI doesn't show after upgrade

I just wanted to record that the workaround listed here (export LD_LIBRARY_PATH...) does actually resolve the problem for Workstation 11.1.3 (I'm running on a 4.4.1 Kernel)

I agree that the solution is not easily confirmed (I've read /usr/bin/vmware and there's nothing obvious why LD_LIBRARY_PATH is required) - but that's probably an issue to be taken to VMware, rather than reported in depth here.

This workaround is not easily found on the rest of the internet and I have been struggling to get this working for a while (on & off..), so it is definitely a good idea to keep this section here.

RuneArch (talk) 09:15, 18 February 2016 (UTC)


Hi, I have this same issue with vmware where the GUI won't show, but If I try the trick in this section of the wiki, it tells me modules have to rebuild, but nothing happens after https://wiki.archlinux.org/index.php/VMware#GUI_doesn.27t_show_after_upgrade. I still get this output: http://slexy.org/view/s2lgjglqrN

Professorkaos64 (talk) 20:56, 5 July 2016 (UTC)