Clang (Suomi)

From ArchWiki
Jump to navigation Jump to search
Käännöksen tila: Tämä on käännetty artikkelista Clang. Viimeisin päiväys käännökselle on 11.11.2020. Voit auttaa synkronisoimaan tätä artikkelia englanninkielisen sivun kanssa, jos muutoksia on ilmennyt.

Clang on C/C++/Objective C/CUDA kääntäjä perustuen LLVM:ään. Uusin versio jaetaan "Apache 2.0 License with LLVM exceptions" alla.

Asennus

Asenna clang paketti.

Kokoa Paketteja Clangilla

Lisää export CC=clang ja (C++) export CXX=clang++ omaan /etc/makepkg.conf tiedostoon. Jos ollaan kokoamassa debug kanssa, poista myös -fvar-tracking-assignments riveiltä, josta löytyy DEBUG_CFLAGS ja DEBUG_CXXFLAGS. Clang ei tue sitä.

Huomautus: Paketeille jotka määrittävät erityisesti GCC tyyppiset kokoamisasetukset, voi esiintyä kokoamisvirheitä, jotka vaativat joko muokkaamista lähdepaketissa, pkgbuildissa tai kommentoimalla pois clang rivit makepkg.conf tiedostosta.

Staattisen Analysaattorin Käyttö

Projektin analysoimista varten kirjoita sana scan-build kokoamiskomennon eteen. Esimerkiksi:

$ scan-build make
Vinkki: Jos projetisi on jo käännetty, scan-build ei rakenna uudelleen eikä analysoi sitä. Uudelleen kääntäminen ja analysointi tapahtuu -B lisäosalla:
$ scan-build make -B

On myös mahdollista analysoida erityisiä tiedostoja:

$ scan-build gcc -c t1.c t2.c

Vinkkejä ja konsteja

Bash päätös

Bash päätöksen aktivoimiseksi täytyy asentaa bash-completion ja lähde /usr/share/clang/bash-autocomplete.sh Bash aloitus tiedostossa.

Katso myös