Clang (Suomi)

From ArchWiki
Käännöksen tila: Tämä on käännetty artikkelista Clang. Viimeisin päiväys käännökselle on 23.08.2021. Voit auttaa synkronisoimaan tätä artikkelia englanninkielisen sivun kanssa, jos muutoksia on ilmennyt.

Clang on C/C++/Objective C/CUDA kääntäjä perustuen LLVM:ään. Uusin versio jaetaan "Apache 2.0 License with LLVM exceptions" lisenssin alla.

Asennus

Asenna clang paketti.

Kokoa Paketteja Clangilla

Lisää export CC=clang ja (C++) export CXX=clang++ omaan /etc/makepkg.conf tiedostoon. Jos ollaan kokoamassa debug kanssa, poista myös -fvar-tracking-assignments riveiltä, joilta löytyy DEBUG_CFLAGS ja DEBUG_CXXFLAGS. Clang ei tue sitä.

Huomautus: Paketeille jotka määrittävät erityisesti GCC tyyppiset kokoamisasetukset, voi esiintyä kokoamisvirheitä, jotka vaativat joko muokkaamista lähdepaketissa, pkgbuildissa tai kommentoimalla pois clang rivit makepkg.conf tiedostosta.

Staattisen Analysaattorin Käyttö

Projektin analysoimista varten kirjoita scan-build kokoamiskomennon eteen. Esimerkiksi:

$ scan-build make

Jos projektisi on jo käännetty, scan-build ei rakenna uudelleen eikä analysoi kyseistä projektia. Uudelleen kääntäminen ja analysointi tapahtuu -B lisäosalla:

$ scan-build make -B

On myös mahdollista analysoida tiettyjä tiedostoja:

$ scan-build gcc -c t1.c t2.c

Vinkkejä ja konsteja

Bash täydentäminen

Bash täydennyksen aktivoimiseksi täytyy asentaa bash-completion jonka jälkeen tuo lähdekomennolla tiedosto /usr/share/clang/bash-autocomplete.sh Bashin aloitus tiedostossa.

Katso myös